SOS MONIN CARAMEL, KARMEL, KARMELOWY 0,5L
Opis
SOS MONIN CARAMEL, KARMELOWY, KARMEL 0,5L
Karmel powstaje w wyniku poddania cukru wysokiej temperaturze. Ten proces nazywa się karmelizacją, w wyniku której cukier topi się i uzyskuje szklisty brązowy odcień.
Jego karmelowego smaku nie da się porównać z niczym, szczególnie w zestawieniu z bananem lub jabłkiem w latte, gdy uwalnia cały swój aksamitny smak. Szczególnie warto go łączyć z syropem MONIN Tarta Cytrynowa w kremowym shake'u.
BARWA:
Złota, jasno-brązowa.
SMAK:
Pyszny, intensywny smak karmelu toffi. Niesamowicie kremowy, gładki, o idealnie zbilansowanej konsystencji.
ZASTOSOWANIA:
Macchiato, latte, cappuccino, shake, lody, polewy
Propozycja podania:
Apple Caramel Latte
20 ml Syropu Apple Monin
15 ml Sosu Caramel Monin
150 ml mleka
1 espresso
Wlej syrop Apple Monin do szklanki latte.
Wlej sos Caramel Monin.
Wlej spienione mleko.
Dodaj espresso.