SYROP MONIN BLACK FOREST, TORT CZEKOLADOWO-WIŚNIOWY 0,7L
Opis
SYROP MONIN BLACK FOREST, TORT CZEKOLADOWO-WIŚNIOWY 0,7L
Oryginalnie zwany Black Forest, czyli Czarny Las. Pochodzący z regionu, on tej samej nazwie, w południowo-zachodnich Niemczech likier znany jako Schwarzwälder Kirsch jest kluczowym składnikiem tortu czekoladowo-wiśniowego. To właśnie dzięki destylacji utartych wiśni, deser ten uzyskuje charakterystyczny i niepowtarzalny smak. Tort Black Forest składa się z kilku na przemian ułożonych warstw ciasta czekoladowego, bitej śmietany i wiśni. Następnie ciasto jest ozdobione dodatkową bitą śmietaną, wiśniami maraschino, i wiórkami czekoladowymi. MONIN pozyskał cały ten smak w syropie MONIN Black Forest. Dzięki niemu można w łatwy sposób zaaplikować smak tortu czekoladowo-wiśniowego w ulubionych drinkach deserowych, kaw i nie tylko!
BARWA:
Ciemny brąz lekkim odcieniem czerwonego.
SMAK:
Aromat czarnej czekolady z odrobiną wiśni.
ZASTOSOWANIA:
Herbaty, lemoniady, koktajle na bazie wina, koktajle owocowe
Propozycja podania:
Latte
* 20 ml syropu tort czekoladowo-wiśniowy
* 60 ml espresso
Wlej syrop Monin do szkła. Mleko podgrzej do około 50 – 60°C i spień mleko polać syrop spienionym mlekiem. Wlej kawę. Najlepiej podawać w szkle typu Iced coffee, Latté glass lub glass Toddy.