SYROP MONIN BLOOD ORANGE, CZERWONA POMARAŃCZA 0,7L
Opis
SYROP MONIN BLOOD ORANGE, CZERWONA POMARAŃCZA 0,7L
Czerwona pomarańcza jest rodzajem pomarańczy, która wzięła swą nazwę od karmazynowego-krwawego miąszu. Jest to skrzyżowanie uprawianych od czasów starożytnych odmian, najprawdopodobniej pomarańczy olbrzymiej oraz mandarynki. Oryginalna odmiana pochodziła z Sycylii (nazywana Tarocco), w chwili obecnej istnieją jeszcze dwie odmiany: Sanguinello w Hiszpanii oraz Moro w USA, gdzie jest ona bardzo popularna.
Bardzo soczysta, posiada wyraźny smak: słodki i gorzki. Trochę mniej kwaśna niż zwykłe pomarańcze. Jest ona również doskonale znana dzięki swojemu niesamowitemu kolorowi. Natężenie barwników nadało jej miąszowi kolor czerwony lub purpurowo-czerwony. Poznaj więc różnicę.
BARWA:
Pomarańczowo - czerwony kolor
SMAK:
Mocny smak owocowy z aromatem cytrusowym. Dobra równowaga pomiędzy kwaśnością, gorzkością a słodkością owocu
ZASTOSOWANIA:
Słodzenie Twoich koktajli, shake’ów, drinków mrożonych, herbat oraz deserów
Propozycja podania:
Orange Ginger Tea
• 20 ml MONIN Syrop Blood Orange
• 20 ml MONIN Syrop Ginger
• 200 ml Wody
• 5 Goździków
• 2 Plastry Cytryny
• 2 Plastry Pomarańczy
• 1 Torebka Herbaty
Podgrzej wszystkie składniki oprócz owoców i goździków. Przelej do szklanki do latte, dodaj owoce i goździki i serwuj. Możesz użyć MONIN Tangerine albo Glasco Lemon zamiast Syropu Blood Orange.